#PeTocNegruDeLac

Bonsoir, mes belles. Să ridice mâna cine s-a întrebat într-o bună zi ce reprezintă o “cucoană”, o “damă bine” şi a încercat să vadă dincolo de peiorativul celor două expresii.

Eram o mână de om când urechile mi se ciuleau, pleoapele îmi clipeau necontrolat şi buzele începeau să tremure imperceptibil când femeile din jurul meu aruncau cu patos câte un “Ce cucoană (bine)!”

Se întâmpla cu precădere când această cucoană defila pe tocurile de care ea era cea mai mândră. Cucoana avea obligatoriu o alură princiară, emana încredere în sine, deborda de energie şi părea că stăpâneşte lumea cumva (mă întrebam cum procedează). Cucoana era în ochii mei o Hera din a cărei prezenţă încercam să extrag, să asimilez şi să păstrez pentru mai târziu tot ce e mai de fală.

Cucoana mea purta rar o pereche de pantofi cu vârful ascuţit, din cel mai strîlucitor lac negru care exista. Aveau tocul înalt, conic, solid, perfect. Picioarele încălţate în acei pantofi duceau purtătoarea într-o lume care părea atât de inaccesibilă, atât de îndepărtată. Wonderland.

black shoes

Timpul s-a dus şi eu am înteles cine era cucoana şi de ce era ea ceea ce era.

Cucoana suntem fiecare dintre noi, în zilele acelea magice când care ne descălţăm de comoditate şi de practic, alegând să purtăm toc. Cucoana sunt eu acum, când îndrăznesc să alerg către birou pe tocurile mele medii. Cucoană esti şi tu, ma belle, atunci când îţi aşezi mândră piciorul în stilletos şi decizi să îţi asumi feminitatea dincolo de părul lung şi de genul înscris în cartea de identitate. Cucoane ca Hera devenim de fiecare dată când cedăm ispitei din vitrina plină de pantofi, din care aducem acasă cel puţin o pereche…

De ceva timp încoace, pot şi vreau să pot să devin acea cucoană cel puţin o dată pe săptămână. Aleg să îmi înveselesc dimineţile cu o pereche de tocuri colorate şi brusc devin altă femeie. Într-o lume saturată de Converse, New Balance şi Stan Smith, tu şi cu mine punem pe asfalt o pată de viaţă şi de feminitate pură. Vorbesc despre urma flecului în asfaltul oraşului.

New_CONCURS BLOGGERI

Cu acest articol particip la CONCURSUL organizat de FashionUp.ro, cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc, care va avea loc pe data de 14 septembrie. Marele premiu constă în 12 perechi de pantofi din magazinul FashionUp. Tot pe 14 septembrie magazinul FashionUp le oferă clienților reduceri importante la toate modele de pantofi de pe site, pentru 24 de ore!

Mâine dimineaţă, reaminteşte-ţi cum arăţi #PeToc. Te antrenezi pentru data de 14 septembrie 2015 – pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc

Distribuie şi prietenelor tale mesajul, deveniţi cucoane!

Advertisements

3 thoughts on “#PeTocNegruDeLac

  1. Pingback: Cantecele vietii, planuri de viitor si Far From The Madding Crowd review | Rocsee Online

  2. Adevarul este ca pantoful cu toc este cel mai bun prieten al femeii dar si cea mai buna arma a feminitatii ! 🙂 Eu inca incerc sa ma obisnuiesc cu ele, nepurtandu-i des dar si atunci cand o fac, ai dreptate, imi schimba infatisarea si ma simt altfel, ca si cum as fii o vedeta, diva, printesa etc. !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s