La Nuit européenne des musées

Evenimentul a avut loc acum o saptamana, pe 17 mai.

A fost prima data cand participam. Am detestat cozile lungi – erau de asteptat, plus ca eu nu suport defel statul la coada – dar de dragul activitatii care urma, am facut concesie dupa concesie.

 Se mai spune (si am intalnit si sustinatorii opiniilor) ca aceasta Noapte a muzeelor este pentru cei lipsiti de notiuni culturale, care ies din case “de forma”, ca sa se implice in ceva ce societatea valorizeaza. Ar adauga puncte in plus la imagine…

Eu acestor persoane le-as raspunde asa : daca arta si cultura nu prezinta interes pentru cineva, atunci care ar fi motivele care l-ar determina pe acest cineva sa vina sambata noaptea (cand se merge in cluburi, discoteci, baruri, etc), sa stea la cozi, dupa care sa admire exponatele muzeului in liniste si cu atentie, eventual sa participe activ sau pasiv si la diversele actiuni special organizate pentru aceasta seara ?

Nu ar fi multe : interesul real pentru subiect, placerea de a participa la un eveniment de anvergura ce popularizeaza acest subiect si posibilitatea de a lega eventuale contacte si prietenii cu alte persoane cu interese similare.

Una peste alta, pentru mine a fost o experienta bogata. Am reusit sa ajung in locuri in care nu am pasit pana acum : Muzeul Militar “Regele Ferdinand I”, Muzeul National “George Enescu” (Palatul Cantacuzino), Muzeul “Theodor Aman”, Galeriile fr Arta Contemporana Galateca (locul unde am gasit si conceptul minunat Selenit), dar si Arhivele Nationale.

Muzeul Aviatiei se afla si el pe lista, dar din pacate nu am reusit sa ajung din cauza amplasarii acestuia in nordul Bucurestilor, greu accesibil la ore inaintate din noapte.

Am avut ocazia sa admir momente din istorie, obiecte incarcate de ani si de insemnatate, am ascultat cu placere un recital de pian organizat in Palatul Cantacuzino si mi-am pus “la incercare” franceza in Arhivele Nationale. O experienta bogata pentru suflet si pentru minte, pe care vi-o recomand cu drag.

Muzeul Militar “Regele Ferdinand I”

Palatul Cantacuzino

Galeriile Galateca

Pauza de carte

  

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s