SELENIT collection and a white state of mind

Hello again !

De-abia asteptam sa impartasesc pe blog impresiile de weekend, dupa ce am participat la Noaptea Muzeelor 2014.
Am pornit intr-o aventura prin oras (si nocturna, si culturala, dar si dominata de iubire – asa cum demult planuiam eu) si am poposit in cateva “destinatii” must-have pentru un iubitor al frumosului si al artei.

Detalii mai multe va dau intr-un articol ulterior, deoarece dedic acest spatiu unei surprize frumoase pe care am avut-o cand am pasit in Galeria de Arta Contemporana GALATECA de langa Biblioteca Centrala Universitara.

Acolo se afla expusa o colectie vestimentara -proiect al unui grup de studenti de la UNARTE. Colectia poarta titulatura SELENIT si exact asa cum cei care au imaginat-o o descriu, “își propune să ofere un moment de claritate într-un spațiu unde liniștea interioară transcende zgomotul exterior”.

Si chiar aceasta mi-a si fost senzatia atunci cand am pasit in spatiul complet alb unde se afla expusa colectia. Mi-a placut ca item-urile se pot si cumpara (prin comanda pe pagina oficiala pe care SELENIT o poseda pe Facebook).

M-a frapat in primul rand cromatica aleasa de tinerii creatori : nuante imaculate de alb, gri stralucitor, violet prafuit, negru, gri antracit, dar si bleu deschis (da, si o tusa mica de albastru, parca special ca sa imi incante mie sufletul!). Totul conceput astfel incat privitorul/admiratorul/cumparatorul sa ridice ochii spre cer atunci cand iese din Galerie si sa realizeze frumusetea ideii pe care proiectul o abordeaza, dar si sa se identifice cu visul din copilarie – cand cu totii jinduim sa atingem Luna si stelele (mai ales ca par atat de mici vazute prin ochi de copil, nu?).

Iar croielile si liniile bine definite ale hainelor imaginate de ei m-au cucerit. Taieturi precise, insertii transparente, iluminarea trupului si a spiritului si evidentierea personalitatii purtatorului sunt tot atatea atribute care mi-au traversat mintea privind aceste obiecte vestimentare. Intai am vazut camasa, apoi aceasta fusta – si m-am imaginat instant purtandu-le cu pantofii albastri (pentru zi), dar si cu unii aurii metalizati (pentru seara).
Pur si simplu ador aceste insertii de material transparent, aflate in deplina concordanta cu mesajul transmis de tinerii creatori. Da, sentimentul de liniste care te cuprinde ca si privitor este autentic si va invit cu caldura sa testati spusele mele.

Piesele lor mi-au evocat chiar si mie visul din copilarie, cand incercam sa determin daca toate pernele din casa bunicii puse una peste alta sunt suficiente ca sa pot ajunge la Luna si sa o aduc in casa:)Proiectul este unul ambitios si initiatorii lui isi propun sa il dezvolte intr-un produs vestimentar de serie. Cu siguranta le voi fi clienta.

Vizitatorii pot vota piesele vestimentare preferate lipind stickere pe etichetele acestora, iar maine intre orele 12 si 20 puteti sa va faceti si selfie-uri cu acestea 🙂

De asemenea, colectia este expusa si in cadrul Romanian Design Week (16-25 mai 2014).

M-am bucurat foarte mult sa pot lua contact cu un astfel de proiect si va invit si pe voi sa o faceti !

Mai multe informatii – pe pagina lor de Facebook
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s